5 Voordelen van het Dagelijks Innemen van Liposomale Vitamine C

5 Voordelen van het Dagelijks Innemen van Liposomale Vitamine C

Waarom vitamine C?

Vitamine C is misschien een van die vitaminen die alleen bij je opkomt als je plotseling een verkoudheid krijgt, maar het is eigenlijk een essentiële micronutriënt met een verrassend breed scala aan voordelen. Dit is geen vitamine die je wilt overslaan als het gaat om je algehele gezondheid en welzijn. Bovendien kunnen onze lichamen geen vitamine C produceren en slaan we deze ook niet goed op. Dit betekent dat je regelmatig voldoende vitamine C van externe bronnen moet ontvangen. Hier zijn vijf redenen waarom je elke dag vitamine C moet innemen:

1 HET ONDERSTEUNT HET IMMUUNSYSTEEM

Vitamine C speelt een aantal belangrijke rollen bij het handhaven van een gezond en functionerend immuunsysteem. Zonder voldoende vitamine C zou je immuunsysteem verzwakken en zou je merken dat je vaker ziek wordt dan normaal.

Vitamine C zou je lichaam helpen bij het doden van vreemde microben zoals virussen en bacteriën. Zowel antilichamen, die worden geproduceerd door witte bloedcellen, als de witte bloedcellen zelf zijn betrokken bij het vernietigen van deze vreemde microben, en onderzoek geeft aan dat vitamine C een rol speelt bij antilichamen en witte bloedcellen. Studies hebben gesuggereerd dat vitamine C de productie van antilichamen kan stimuleren. Antilichamen helpen vervolgens om vreemde indringers te vinden en zich van hen te ontdoen. Vitamine C zou ook betrokken zijn bij het helpen van witte bloedcellen om naar de plaats van infectie te verplaatsen en hen te helpen de virussen of bacteriën daadwerkelijk te doden. Wil je meer weten over de manieren waarop vitamine C het immuunsysteem ondersteunt en de wetenschap erachter, lees dan dit wetenschappelijke onderzoek uit 2017.

2 HET IS EEN ANTIOXIDANT

Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van het lichaam tegen schade veroorzaakt door oxidanten. Vrije-radicalen oxidanten zijn onstabiele moleculen die van nature in het lichaam worden geproduceerd. Ze veroorzaken chemische reacties die oxidatie worden genoemd. Hoewel oxidatie zelf nodig is in het lichaam, kunnen te veel vrije-radicalen oxidanten cellen en DNA beschadigen. Vitamine C is een antioxidant wat betekent dat het helpt om vrije-radicalen oxidanten te neutraliseren en te voorkomen dat deze schade optreedt! Een artikel uit 2020 toonde aan dat natuurlijke antioxidanten zoals vitamine C "een belangrijke rol spelen bij het opsporen van vrije radicalen en niet-radicalen oxidanten en cellen beschermen tegen oxidatieve stress en schade."

3 HET VERBETERT DE VORMING VAN COLLAGENE EN BEVORDERT GEZONDE HUID Vitamine C speelt ook een rol bij het behouden van een normale huidgezondheid en bevordert de productie van collageen en wondgenezing. Het kan helpen de huid te beschermen tegen oxidatieve schade door milieuverontreinigende stoffen en UV-straling. Als je meer wilt weten over de wetenschap achter de rol van vitamine C in de huid, bekijk dan deze wetenschappelijke studie uit 2017.

4 HET VERLAAGT HET CHOLESTEROLGEHALTE Een meta-analyse uit 2008 van 13 onderzoeken toonde aan dat het nemen van een vitamine C-supplement het LDL-cholesterol, ook wel bekend als 'slecht' cholesterol, met 7,9 mg/dL verminderde en ook significant het bloedtriglyceridengehalte verminderde, met 20,1 mg/dL.

5 HET HOUDT DE BOTTEN STERK Vitamine C bevordert ook gezonde botten en is een belangrijke component voor de productie van collageen, een belangrijk onderdeel van botten. Meer onderzoek is nodig.

Waarom liposomale vitamine C - en wat is het?

Nu we u hopelijk hebben overtuigd van de voordelen van vitamine C-supplementen, is het dan het beste om liposomale vitamine C-supplementen of standaard orale supplementen te gebruiken? Wel, de spijsvertering begint op het moment dat je iets in je mond stopt en het in contact komt met je speeksel. Dit proces gaat door in de maag, waar sterke zuren de inhoud van de maag afbreken. Dit kan betekenen dat grote hoeveelheden voedingsstoffen in supplementen - soms tot 80-90% - eenvoudig worden afgebroken en als afvalmateriaal worden afgevoerd zonder dat je ervan profiteert. Dat is waar liposomale supplementen in beeld komen.

Liposomen zijn kleine belletjes gemaakt van hetzelfde materiaal - fosfolipiden - als onze celmembranen. In elke liposoom vind je de vitamine of het mineraal dat je aanvult. Wanneer een liposomaal supplement wordt ingenomen, worden ze, omdat het lichaam de fosfolipiden herkent waarvan de liposomen zijn gemaakt, opgenomen in de circulatie, opgenomen door cellen in het lichaam en geven ze hun inhoud rechtstreeks af aan de cel. Bovendien helpen de fosfolipiden bij het beschermen van het vitamine- of mineralensupplement tegen maagzuur. Dit betekent allemaal dat veel minder van de voedingsstof verloren gaat.

Bij Lipolife hebben we onderzoek uitgevoerd dat aangeeft dat onze liposomale LVC2 vitamine C meer dan 200% van de absorptie van standaard orale supplementen bereikt. Bovendien hebben we een breed scala aan liposomale vitamine C-supplementen, zodat je het op een manier kunt innemen die bij jou past - of je nu je supplementen ongezoet lekker vindt of wilt kiezen uit een verscheidenheid aan smaken van lekker fruit, of je nu een vitamine C-supplement alleen wilt nemen, gecombineerd met D3, K2 en zink, of in de vorm van een uitgebreide multivitamine! Waarom niet vandaag nog beginnen?

 

Terug naar blog