Voordat je liposomale supplementen gaat kopen, let op!

Voordat je liposomale supplementen gaat kopen, let op!

Als je liposomale supplementen koopt, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je lichaam de stoffen krijgt die het nodig heeft. Hoewel een gezonde en evenwichtige voeding ideaal is, kan het soms nodig zijn om extra hulp te krijgen. Dit kan komen doordat je te druk bent om gezonde maaltijden klaar te maken of omdat je een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen hebt. Tevens kunnen krachtige kruiden extracten een positieve bijdrage aan de gezondheid leveren.

Er zijn veel verschillende soorten liposomale supplementen op de markt en de effectiviteit hiervan varieert. Liposomen werken op een micro-niveau en maximaliseren de opname van voedingsstoffen in je lichaam. Liposomen bestaan uit fosfolipide bilayers en lijken op levende celmembranen, zodat je lichaam ze herkent. Hierdoor kunnen ze actieve ingrediënten beter beschermen tegen afbraak in de maag en deze efficiënt in de circulatie brengen. Dit betekent dat je meer voedingsstoffen uit het supplement kunt halen - ze zijn 'bio-beschikbaar'.

"Hoe weet je of het product waar je jouw hard verdiende geld aan uitgeeft ook daadwerkelijk meer doet dan via de ene uitgang weer de andere ingaat?"

"Het gaat om een betere bio-beschikbaarheid wanneer vitaminen en voedingsstoffen als een liposoom worden ingenomen,"
Zegt Professor Mohammad Najlah, Chief Scientist bij lipolife.

"Sinds 2020 is er een explosie in supplementengebruik. Mensen nemen meer persoonlijke verantwoordelijkheid voor hun gezondheid tijdens de pandemie, waardoor de industrie bloeit. Hoewel dit positief is, is het belangrijk om te weten dat niet alle supplementen hetzelfde zijn. Sommige mensen kopen onbewust supplementen van de plank of online die maar een klein deel bevatten van wat op het etiket staat. Sommige liposomale formules bevatten zelfs helemaal geen liposomen. Mensen verdienen beter en we moeten vertrouwen opbouwen in de supplementenindustrie door het publiek te helpen goede kwaliteit producten te identificeren. Producten die echt zullen helpen bij het behalen van hun gezondheidsdoelen,"
zegt Dr. Hanan Abdalmaula, Chief Formulation Scientist bij lipolife.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je liposomale supplementen koopt:

  1. Controleer of de claims van het merk duidelijk, precies en wetenschappelijk bewezen zijn. Komen ze met bewijzen? Zoals lipolife meermaals via onafhankelijk laboratoriumonderzoek heeft laten zien?

  2. Bedenk dat de dikte van een vloeistof niet noodzakelijkerwijs betekent dat het een hogere concentratie liposomen bevat.

  3. Onthoud dat een oraal supplement door de spijsvertering moet gaan en dat het niet in een paar minuten verteerd en opgenomen kan worden. Liposomen kunnen dit wel. Vanuit efficiëntie is het beter dat de voedingsstof in voldoende concentratie wordt opgenomen dan dat deze wordt verteerd. Als deze liposomen niet worden verteerd maar wel worden opgenomen is dat dus beter en bereik je met heel weinig stof heel veel daarvan in het bloed. En andersom als je geen liposomen gebruikt, heb je aanzienlijk hogere doseringen nodig om de vertering te overrompelen en alsnog een klein deel het lichaam (de bloedbaan) in te krijgen.

  4. Zorg ervoor dat de container waarin het supplement zit veilig is. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je plastic moet vermijden.

  5. Maar let er wel op dat het type plastic veilig is en geen schadelijke stoffen afgeeft.

Om de juiste liposomale supplementen te kiezen, is het ook aan te raden om te kijken naar de hoeveelheid liposomen in een product. Sommige producten bevatten meer liposomen dan andere, wat kan betekenen dat ze effectiever zijn in het leveren van voedingsstoffen aan je lichaam.

Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle supplementen hetzelfde zijn. Er zijn veel supplementen op de markt die niet de hoeveelheid ingrediënten bevatten die op het etiket staat vermeld. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit producten van betrouwbare merken.

In samenvatting, als je liposomale supplementen koopt, is het belangrijk om te kijken naar de wetenschappelijke bewijzen en claims van het merk, om te weten dat de dikte van een vloeistof niet noodzakelijkerwijs een hogere concentratie liposomen betekent, om te beseffen dat een oraal supplement door de spijsvertering moet gaan, en om ervoor te zorgen dat de container waarin het supplement zit veilig is. Zo kan je ervoor zorgen dat je het meeste uit je aankoop haalt.

Lipolife gebruikt glazenflesjes (60ml) of PET flessen (150 en 240ml) zonder BPA of Phthalaten. Kortom gifvrij, er lekken geen hormoon verstorende stoffen uit het plastic of glas.

Daarnaast zorgt lipolife dat de liposomen uniform zijn (dezelfde grootte en vorm) en allemaal kleiner zijn dan 200nm.

Ook is de kwaliteit en dichtheid van fosfolipiden erg belangrijk. Lipolife bespaard niet en kiest voor de hoogste kwaliteit zonnebloem lecithine als bron voor de fosfolipiden met een extreem hoge dichtheid zodat de celmembranen deze liposomale fosfolipiden membraanlaagjes goed kan herkennen en opnemen.

Terug naar blog